Ihmettelevä kamera 5.
 
Rafael ja Teresia Lönnströmin puistossa kamera kohtasi jatulintarhan. Tiedossa on ollut, että Raumaa lähinnä olevat jatulintarhat ovat Luvian saaristossa ja Isokarin majakkasaarella. Mistähän tarha nyt on Raumalle putkahtanut ? Klikkaa kuvaa kuvaa.Sinisen Meren Elokuvajuhlat ( Blue Sea Film Festival ) vietettiin elokuussa 2005 Raumalla nyt jo kahdennentoista kerran. Festariin kuuluvana löytyi Taidemuseon piharakennuksesta kärpäslätkänäyttely. Tämä Eila Minkkisen kokoama näyttely esitteli mitä erikoisempia kärpästen lätkimisvälineitä. Ei kuitenkaan tiedetä, mikä malli ja mikä väri on kärpästen suosiossa.Rauman kanaaliin on uinut valas. Kamera odotteli kauan nähdäkseen valaan koko komeudessaan. Ei nähnyt. Ilmeisesti valas on vartaloltaan juuttunut kanaalin pohjamutiin.

Sateisen kesän aikana on monasti kysytty, mikä on ilman kosteuspitoisuus. Nyt sen mittaamiseen on keksitty laite. Kamera tavoitti erään kesämökin huusin seinästä kuusenoksasta tehdyn kosteusmittarin. Kun ilma on kuiva, oksa suoristuu ja kostealla ilmalla se taipuu. Kuulemma kesän aikana oksa on seilannut ahkerasti keltaisen ja sinisen välillä.


Karjalankadun varrella Puomkallion lähellä on sileään kallioon kaiverrettu vuosiluku 1789 ja kirjaimet I.W.B.
W:n yläpuolella nähdään risti. Mikähän historia liittyy kaiverrukseen. Vuosiluku on maailmanhistoriallisesti merkittävä. Silloin nimittäin alkoi Ranskan suuri vallankumous.
 

Ihmettelevä kamera 5
Ihmettelevä kamera 5
Ihmettelevä kamera 5.
Ihmettelevä kamera 5.
Ihmettelevä kamera 5.
Jouko Nummelan elokuvat, tiedot esityksistä ja ostopaikat !
Klikkaa linkkiä !
JN-Kulttuurivideot
JN-Kulttuurivideot
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys