TIETOA KUVASTOSTA !
 
KUVA-ALBUMIT AUKI
Raumakuvasto kerää, esittää ja tallentaa valokuvia, ääntä ja videokatkelmia sekä nykyraumasta että myös ”muistojen Raumasta”. Raumakuvasto esittää myös katsojien omia kuvia. Mikäli Sinulla on mielenkiintoinen valokuva, vanha tai uusi, ota silloin yhteys Raumakuvaston ylläpitoon esim. palautepainiketta hyväksikäyttäen. Lisätietoa klikkaamalla kuvaa.



Tallennuksia Raumakuvastoon
Raumakuvasto on tietokantan ja tallennusväline. Raumakuvasto tallentaa kuvia juhlatapahtumista, henkilökuvia, elävää nykyhetken elämää, firmaesittelyjä jne. Voidaan tallentaa myös muistelua valokuvien yhteyteen. Klikkaa kuvaa.







Opi käyttämään hakulaitetta
Raumakuvaston etusivulta, vasemmalta ylhäältä löytyy käytännöllinen hakulaite. Voit kirjoittaa hakemasi asian tai henkilön hakukenttään ja klikata painiketta Hae. Näytteessä haetaan kuvia tai tietoa kaupunginjohtaja Oskar Nerosta. Voisit myös kirjoittaa pelkästään nero. Silloin hakulaite ilmoittaa sekä Oskar Neron sivut että sivut, joissa on sana nerokas tai hernerokkaa. Kokeile! Haku etsii sanoja kuvien otsikoista, kuvateksteistä ja kuvien lisätiedoista. Haun avulla voi löytyä tietoa ja kuvia, jotka on siirretty arkistoon.
Klikkaa kuvaa: ohjeita laajennettuun hakuun.



Käsittelyohjeita
Klikkaamalla kuvia, kuvat aukeavat suurempina tai kokonaan eri kuvina. Usein näitten aukeavien kuvien lisätiedoissa on asiaa selventävää tai lisäävää tekstiä. Mikäli kuvassa on filmikela tai megafoonin kuva, kuvaan liittyy silloin äänitiedosto tai video. Klikkaa kuvaa. Saat lisätietoa ääni ja videotiedostoista.



Kurkista kuvastoon
Joka aukaisulla järjestelmä poimii etusivulle arkistosta linkit kolmelle sivulle. Eri sivut jokaiselle aukaisulle. Käy tutustumassa myös näihin. Voit löytää mielenkiintoista asiaa.



Vierailijamäärät
Viime vuoden 2010 kävijämäärä oli 15 000 vierailijaa. Kävijämäärät ovat yleensä 1200-1500 vierailijaa kuukaudessa. Raumakuvastossa on tällä hetkellä (20.04.09) n. 900 kuvaa, 190 videota ja 94 äänitiedostoa.



Google mainokset
Raumakuvasto on tehnyt sopimuksen Googlen kanssa Googlen valitsemien mainosten ja linkkien liittämisestä Raumakuvastoon. Toivon, että näitten linkkien avulla Raumakuvaston katsojat löytävät uusia tuotteita tai muuta mukavaa tutkittavaa.

RAUMAKUVASTO-EHTYMÄTÖN ILON LÄHDE
 

Albumien kätköistä
Tiedotuksia lukijalle
Raumakuvaston hakulaite
Ohjeita lukijalle
Syksy
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys