Aatos Ranta ja kasimilliset
 
Kauppaneuvos Aatos Ranta ( 1920-2006 ) osti kaitafilmikameran ns. kasimillisen vuonna 1954 ja innostui asioitten taltioinnista toden teolla. Muun muassa tämän innostuksen ansiosta Raumakuvaston katselijat voivat nähdä elämää puolen vuosisadan takaa. Enemmän Aatos Rannan elämästä klikkaamalla kuvia. Kuviin liittyy myös videoleikkeitä.


Aatos Ranta oli Kokemäellä toimivan Kyttälän sahan omistaja ja johtaja. Erityisen ansiokas dokumentointi oli filmaus 1950-luvun puun kulusta metsästä Kokemäenjokeen, siitä sahalle ja valmiina lautoina aina Englantiin saakka. Näistä filmeistä editoidut ohjelmat ovat DVD-levyllä
Tutustu tarkemmin:
PUUN KULKU METSÄSTÄ MAAILMALLE


Perhe-elämään ja työhön liittyvien aiheiden lisäksi Aatoksen kameraan ikuistuivat monet hänen harrastuspiireihinsä, partioon, Lions-toimintaan ja veneilyyn liittyvät asiat. Hän oli myös mukana monissa päättävissä elimissä ja oli kutsuttu vieras moniin tilaisuuksiin. Kuva vuodelta 1966, kun Rauma Stevedoring Oy täytti 50 vuotta. Keskellä Aatos Ranta. Klikkaa kuvaa.1960-luvulla Aatos jätti filmaamisen ja keskittyi valokuvien ottoon. Viimeisinä vuosinaan hän tuli kuitenkin vielä elokuvaan mukaan, nyt tietojen antajana ja esiintyjänä.
1940-luvulla Aatos kohtasi miehen, joka teki häneen syvän vaikutuksen. Mies oli Karimaan puutarhan luoja Verneri Viitasaari. Vernerissä Aatos kohtasi sukulaissielun, mitä tuli työnteon arvostamiseen ,luonnon kunnioittamiseen ja muitten ihmisten huomioonottamisen. Verneri Viitasaaren elämästä Aatos halusi tehdä elokuvan. Se tuli samalla heijastamaan Aatoksen omaa elämänfilosofiaa. Klikkaa kuvaa. 

Aatos Ranta
Aatos Ranta
Aatos Ranta
Aatos Ranta
Aatos Ranta
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys