Paholainen baarissa
 
Uusintapainos kirjasta PAHOLAINEN BAARISSA on 4.4.2013 alkaen raumalaisissa kirjakaupoissa.
Kirjan tekijä on Jouko Nummela. Tämä runsaasti kuvitettu kirja kertoo niistä raumalaisista historiallisista kohteista, jotka ovat vähemmän tunnettuja. Siinä muistellaan myös mielenkiintoisia kohteita, joita ei enää ole.

Hauskaksi kirjan tekee eri ihmisten muistelukset. Kirjassa on esim. legendaarisen muistelijan Taavi Saurion kertomukset kaupungin entisestä elämästä.
OTTEITA KIRJASTA:

Kuva 1.
Taavi Saurio kertoo kaupungin persoonallisuuden Lammas-Martin pässistä, joka työnnettiin olutkapakan ovesta sisälle. Tästä kirja on saanut nimensä.

Kuva 2.
Susipatsas
Heinäkuussa 1956 ammuttiin lähellä Sorkan kylää susi, joka oli tappanut 72 kotieläintä. Tapahtuman muistoksi ampumispaikalle on pystytetty muistokivi.

Kuva 3.
Pususilta
Kanalin ylitti Vähämaanpuiston kohdalla puinen kävelysilta, jota kutsuttiin pususillaksi.

Kuva 4.
Konjakkitynnyri, joka onnistuttiin nostamaan vuonna 1916 upotetusta Jönnköping kaljaasista. Aluksen piti olla täynnä konjakkia, sampanjaa ja punaviiniä. Tynnyri on Rauman Merimuseon hallussa.

Kuva 5.
Taavi Saurion muistelu Ernamon kenkätehtaan rajusta palosta vuonna 1956. Taavi, joka oli kaupungin rakennusmestari tiesi tarkkaan vesiputkien sijainnit. Näin hän kertoo: Kun tulin palopaikalle, huomasin, että paloauto oli ajanut vesipostin päälle. Ne haki sitä kovasti ja minä kun näin palopäällikön, sanoin, että se on siinä teidän paloauton alla. Niin hän sanoi, että ei kerkiä nyt jaarittelemaan. Nyt on tulipalokiire... ( ote Taavin kertomuksesta kirjassa )

Kirjaa saatavana Rauman kirjakaupoista tai tilaamalla Raumakuvaston kautta. Hinta 20 euroa
 

Paholainen baarissa
Paholainen baarissa
Paholainen baarissa
Paholainen baarissa
Paholainen baarissa
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys