Kaupunki muuttuu
 
Vanhaa Raumaa kohennetaan
Vanha Rauma saa jälleen maailmanperintökohteen arvolleen sopivaa ehostusta. Kuninkaankadun katulämmitystä jatketaan, jalkakäytäväosuuksia levennetään ja katu päällystetään nupu- ja laattakivillä. Samalla kadunvarren autopaikkoja vähennetään. ( kuva1 )

.

.

.

Tehtaankatu pihakaduksi
Pääsy Karjalankadulle suljetaan samoinkun pääsy Tehtaankadulta Luoteisväylälle. Kuvassa näkyvästä alueesta tehdään Tehtaanaukea- niminen pysäköinti-alue. LST:n ja rauman Raudan varastorakennukset on määrätty suojeltaviksi. Aikoinaan alueelle tuli myös junarata. Voisiko ajatella, että tehtaanaukealle rakennettaisiin pätkä junarataa, johon entisen veturitallin edessä oleva veturi siirretään. ( kuva2 )

.

Satama aidataan
Kansainvälisten määräysten mukaan satama-alueelle ei enää saa päästää asiattomia tulijoita. Sentähden se aidataan. Satamaportin viereen valmistuu uusi tulli- ja hallintorakennus, kulku Komppiin ohjataan Kompintien kautta ja Hakunintielle valmistuu komea liikenneympyrä. Klikkaa kuvaa, näet enemmän.

.

.

Sisäsatama saa uuden laiturin Vanha, lahoamispisteessä oleva puulaituri on hajotettu ja sen tilalle on valmistumassa uusi laituri. ( kuva 4)
 

Kuninkaankadun parannustöitä
Tehtaankatu muuttuu
Satama-alue muuttuu
Sisäsatama muuttuu
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys