Ihmettelevä kamera 2.
 
Ihmettelevän digikameran kierros 10.11.2004

Lokakuun lopulla raumalaisia hämmästytti uutinen, että Rauman joessa, kirkkosiltojen vaiheilla ui isoja taimenia. Näytteeksi pyydystettiin haavilla 4-5 kiloinen vonkale. Taimenet olivat nousseet merestä ja etsivät sopivaa kutupaikkaa. Lisäkalastus kiellettiin. Heräsi toivo, että Rauman joesta saadaan lohijoki ja turistinähtävyys. Ei kestänyt kuin pari viikkoa, niin joen vesi oli ruosteenruskeaa, läpinäkymätöntä velliä. Jos tässä pahannäköisessä vellissä vielä eli ja ui kaloja, ei niitä ainakaan turistit päässeet näkemään.
Raumakuvasto pyysi Vanhan Rauman kaupoilta valokuvia toiminnasta ja tekstiä liikkeestä. Tarkoitus oli esittää ne maksutta Elävä Vanha Rauma- sivulla. Tuli vain kaksi kuvaa. Nyt kierroksellaan kamera löysi tyhjiä liikehuoneita ja ikkunoista –Liike myytävänä- kilpiä. Ehkä Vanha Rauma onkin jo Kuollut Vanha Rauma.

Syväraumankadun varrelta, Männistön korttelin pielestä kamera löysi Kulta- nimisen kioskin. Kultaako tässä myydään ? Tarkempi tarkastelu osoitti, että sana on lyhennelmä kulttuurista ja taiteista. Kioski on siis Kulttuuri- ja taidekioski. Mutta millä tavoin ? Klikkaa kuvaa, niin kuulet Suvi Aarnion kertomana.
Kirkon pihalla seistä tönöttää kallioon kiinnitetty kivipaasi. Mikähän sen tarkoitus on ? Ehkä sillä ei enää ole mitään tarkoitusta, mutta on varmasti joskus ollut. Jos sillä on historiallista arvoa, kiveen voisi kiinnittää muitakin ihmettelijöitä palvelemaan pienen kyltin.
Toinen merkillisyys löytyi Tarvonsaaren koulun kupeesta. Lieneekö vanha kaivo. Kertova kilpi olisi tässäkin paikallaan, varsinkin, jos kohteella on historiallista arvoa.

Palautelomakkeella tulleet kommentit ja selvitykset julkaistaan kuvien yhteydessä.
 

Rauman joki
Liikehuoneisto myytävänä
Kultakioski
Kivipaasi
Kaivo
Jouko Nummelan elokuvat, tiedot esityksistä ja ostopaikat !
Klikkaa linkkiä !
JN-Kulttuurivideot
JN-Kulttuurivideot
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys