Elokuvalöydöt
 
Kauppaoppilaitoksen kätköistä löytyi kolme filmikelaa, jotka sisältävät 1950-luvun raumalaiselämää. Filmit ovat arvokkaita, koska raumalaista elävää kuvaa niiltä ajoilta on nimittäin olemassa vain vähän. Klikkaamalla filmikelalla merkittyjä kuvia, näet katkelmia näistä filmeistä.

Kuva 1.
Yksi filmeistä sisältää kauppakoulun elämää, päästötodistusten jakoa, oppilastanssiaisia, kuvia tunneilta ja opettajista ym. vuodelta 1955. Kuvassa rehtori Matti Kettunen jakamassa todistuksia.

Kuva 2.
Toinen filmeistä esittää Rauman Messujen pystyttämistä vuonna 1955. Kuvassa Lönnströmin messuosasto.


Kuvat 3-5.
Kolmas filmi, pituudeltaan 20 min kertoo vaihe vaiheelta vanhan, puisen kauppakoulurakennuksen purkamisesta ja uuden, nykyisen Nortamonkadun varrelle kohonneen kivisen siipirakennuksen rakentamisesta vuosina 1958-59. Rakennusvaiheiden lisäksi filmi esittää sopimusneuvotteluja, harjakaiset ja vihkiäisjuhlat. Alkuperäisfilmit ovat mykkiä. Nykyisissä editoiduissa on musiikkitausta Arvokkaat filmit on kuvannut Olli Ajanko.

KADOKSISSA ! Olli Ajanko kertoi, että hän valmisti seikkaperäisen elokuvan myös kauppatorin varrella olleen KOP:n entisen puurakennuksen purkamisesta ja uuden rakentamisesta sen tilalle.
Mikäli tiedät jotain filmin kohtalosta, ilmoita Raumakuvastoon.
 

Kauppaopiston elämää
Rauman Messut 1955
Vanha kauppaopisto puretaan
Kauppaopiston uudisrakennusneuvottelut
Kauppaopiston harjakaiset
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys