Tunnetko- tiedätkö 2.

Mikä rakennus ?
 
Lisätiedot: Palaute katsojalta: Olisikos otettu vanhan Shellin tai Kauppaseuran katolta? Etualalla oleva kivirakennus saattaisi olla vanha Suojan kauppa nykyisen Potkurin kohdalla.

Palaute toiselta katsojalta:
Olisiko otettu Karin koulun katolta. Etualalla oleva vaalea rakennus olisi Länsi-Suomen entinen toimitalo entisen Rauman Raudan vieressä.

Palaute 3. katsojalta.
Kuva on otettu Karin koulun yläkerrasta tai katolta. Edessä oleva rakennus on Karhulan talo, Savilankatu 5. Rakennuksen takana näkyy Savilan puiston puunlatvoja. Paikalla ollut alkuperäinen rakennus, jossa perheemme asui 1930-luvulla, paloi täysin "Pahan perjantain" pommituksissa 2.2.1940. Karhula rakennutti entisen talon paikalle uuden 2-kerroksisen [rapatun] puutalon välirauhan aikana. Talon rakensi urakoitsija Valtonen ja hänen poikansa Sulo, "Suke" [myöhemmin rakennusmestari] oli töissä mukana. Seurasin kiintesti rakennustöitä ja ilmeisesti häiritsin rakentajia itse työmaalla. Asuimme tuolloin samalla tontilla Karhulan entisessä asunnossa nykyisen Pakkahuoneenkadun puolella. Talo on myöhemmin purettu ja sen paikalla on nykyisin kauppakeskuksen eteläpää. Pohjoispää on entisen Kordelinin talon paikalla, joka säästyi pommituksilta. Länsi-Suomen vanha talo on kyllä lähes samalla linjalla Karin koululta katsottuna, mutta se on kuvassa väärässä kulmassa katselusuuntaan nähden eikä sen takana ole puita.
Otto Mikkelä.

Kortit:  Tunnetko-tiedätkö? 2.
 
takaisin
 
 Kerro tästä ystävälle!
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys