Näpit irti Ulkopetäjäksestä
 
Ulkopetäjäs eli III Petäjäs on ollut suosittu retkeilysaari. Se on myös rajasaari sataman ja saariston välillä. Ei sentähden olekaan ihme, että saaren muuttaminen toisiin tarkoituksiin on kohdannut ja kohtaa edelleen kovaa vastustusta. Kuva on Ulkopetäjäksen pohjois-rannalta. Klikkaa kuvaa, niin näet jo kadonneen näkymän saaresta.

Saaren yhdisti mantereeseen eli II Petäjäkseen puusilta, jonka ali saattoivat moottoriveneet ajaa. Siltahistoriaa. Klikkaa kuvaa.

Sillan jälkeen autotie jatkui saaren yli ja päättyi lähellä saaren kärkeä teräsporttiin ja teräsaitaan .
Läheltä saaren kärkeä, retkeilijä löysi venäläisten louhimia juoksuhautakaivantoja. Saaressa oli myös joitakin huviloita.
Vuonna 1974 Rauman kaupunginvaltuusto hyväksyi ja julkisti salassa valmistellun suunnitelman. Ulkopetäjäs louhitaan sataman käyttöön, puusilta hävitetään ja väylä Toisen ja Kolmannen Petäjäksen välissä syvennetään Hollmingin telakan alusten kulkuväyläksi. Suunnitelma nostatti vastalauseiden myrskyn. Klikkaa kuvaa.

Jos haluat allekirjoittaa Pro Ulko-Petäjäs- adressin Petäjäksen säilyttämisen puolesta, klikkaa oheista linkkiä:Pro Ulko-Petäjäs adressi
 

Ulkopetäjäs
Ulkopetäjäs
Ulkopetäjäs
Ulkopetäjäs
Ulkopetäjäs
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys