Eura, Säkylä
 
Löytöretkillä etsitään Rauman lähikunnista erikoisia kohteita, jotka eivät ole yleisesti kovin tunnettuja. Klikkaa kuvia!

Eurajoki laskee mereen Eurajoen Verkkokarissa. Mutta missä ovat Eurajoen lähteet ? Läksimme niitä etsimään. Löytyvätkö paikalliset Viktorian putoukset ? Kuvassa joen idylliä. Klikkaa kuvaa ja näe alkulähde.
Euran Suontaustalla erikoinen museo . Tämä museo, Suontaustan museo on Erkki Nurmisen tähänastisen elämäntyön tulosta. Upean japanilaistyyppisen puutarhan keskellä on useita rakennuksia täynnä kerättyä tavaraa, kansanperinnettä, taidetta, huonekaluja, astioita jne. Meille kerrottiin, että museo toimii myös erilaisten kokoontumisten ja tilaisuuksien pitopaikkana.
Löytöretkellämme saavuimme Pyhäjärven rannalla ns. Härkäniitylle. Niitylle oli kokoontunut merkillistä väkeä oudoissa vaatteissa. Koska väki ei tuntunut vihamieliseltä uskaltauduimme tutkimaan asiaa tarkemmin.
Kiipesimme Euran Kauttuan Linnavuorelle. Vuoren laella on rautakaudella ollut puolustuslinna tai ainakin -varustus.
Säkylässä saavuimme paikkaan, johon oli kasattu röykkiö entisaikojen myllynkiviä. Sanovat tätä myllynkivenhakkaajien muistomerkiksi. Lisätietoa: klikkaa kuvaa.
Säkylässä on Huovinrinteen varuskunta-alue. Säkylä on toisellakin tavalla sotainen paikkakunta. Kohtasimme siellä nimittäin viime sotien muistot.

Kartta Eurasta ja Säkylästä
 

Eura
Eura
Eura
Eura
Säkylä
Säkylä
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys