Pääpostin ympäristö
 
Ensimmäisessä kuvassa nähdään nykyisen pääpostin pihaa vuonna 1952. Vasemmalla on kolmen huoneiston puinen rivitalo. Taustan tiilirakennus on veturitalli. Toinen kuva esittää näkymää samasta kohdasta tänään eli vuonna 2003. Puutalo on vaihtunut tiiliseksi postin taloksi ja taustan veturitalli on poissa.

Seuraava kuvapari esittää näkymiä nykyisen pääpostin aidan ulkopuolelta Karjalankadulta, aikaisemmalta nimeltään Asemakatu. Kuvien väliä on runsas 40 vuotta. Taustalla häämöttävät rautatieläisten asuintalot, joita vuonna 2003 otetussa kuvassa ei enää nähdä. Siinä koivujen takana pilkistää vanhustentalo Iltatuuli.

Viimeinen kuvapari esittää rautatien ylikäytävää Syväraumankadun alussa. Vuonna 1960 otetussa kuvassa nähdään ylikäytävän takana tullin rakennus ja sen takana vaalea puurakennus, jossa oli mm. elintarvikekauppa. Liikennevaloja ei vielä ollut. Ne tulivat Raumalle vasta 60-luvun puolessavälissä. Kuvassa, joka on otettu 2003 kumpikin rakennus on poissa. Ylikäytävän takana nähdään kerrostaloaluetta. Kuvien vasemmassa laidassa oleva entinen SOK:n rakennus on säilyttänyt alkuperäisen ulkonäkönsä.

Vanhat ja uudet kuvat Jouko Nummela
 

Kenkätehtaan pihaa
Postin piha 2003
Asemakatua 1961
Karjalankatua 2003
Syväraumankadun alku
Syväraumankadun alku
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys