Sisäsaariston piirrokset
 
Saukon saaren ulkokärjen kalliossa on kaksi vanhaa kalliopiirrosta, joista varsinkin toinen ILC 1678 on varsin mielenkiintoinen. Toisen, SMO näet lisäkuvana klikkaamalla alalaidan linkkiä. Klikkaa kuvaa.

Saukon saarten uimalahti on ollut retkeilijöiden suosittu kohde koko viime vuosisadan ajan. Sen sileään rantakallioon on näistä uimavieraista jäänyt lukuisia piirroksia. Klikkaa kuvaa.
Kuuskajaskari muutettiin rannikkotykistön koulutuslinnakkeeksi viime sotien jälkeen. Saaren luoteis-länsipuolella ovat komeat sileät kalliot. Ei sentähden ole ihme, että kallio on houkutellut varusmiehiä jättämään itsestään kiveen pysyvän jäljen.

Toisen Petäjäksen nokassa Otto Mikkelän huvilan pihalla on kalliopiirros vuodelta 1751. Sen tekijästä on löytynyt tarkempaa tietoa. Klikkaa kuvaa.

Eurajoen salmen Kaunissaaressa oli Ahlströmin saha 1800-luvun puolestavälistä aina 1930-luvulle ja sahayhdyskunta. Parhaimmillaan saaressa oli n. 300 henkeä. Saaren kallioista voi löytää senaikaisia piirroksia.

Kaunissaaren kylän pohjoisrannalla oli tasainen kallio, jota kutsuttiin tanssikallioksi. Tämä oli väen juhlapaikka. Tähän kallioon on moni ikuistanut jäljen itsestään.

Turun saaristossa sijaitsevalla Seilin saarella on synkkä historia. Se oli spitaalia sairastavien karkoituspaikka ja myöhemmin vaikeasti mielisairaiden hoitolaitos. Saaren kalliosta löytyy näiltä ajoilta peräisin oleva kalliopiirros.

Otan mielelläni vastaan tietoja Rauman ja ympäristön kalliopiirroksista.
jouko.nummela(at)raumakuvasto.fi
 
lisäkuvia
 

Sisäsaariston piirrokset
Sisäsaariston piirrokset
Sisäsaariston piirrokset
Sisäsaariston piirrokset
Sisäsaariston piirrokset
Sisäsaariston piirrokset
Sisäsaariston piirrokset
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys