Lapsuus Myllymäenkadulla
 
Kuva 1. esittää Myllymäenkatua keväällä 2004. Kadun varrelle ollaan rakentamassa uusia taloja. Kadun toisella puolella oleva Satakunnan Kenkätehtaan punatiilinen rakennus on tallella, samoin ns. Åströmin talo Tehtaankadun varrella. Muut vanhat rakennukset on purettu.

.

Kuva no.2 esittää Myllymäenkatua vuonna 1949. Kaksikerroksinen asuintalo ns. Tommilan talo oli voimissaan. Talon edessä seisoo tohtori Paavo Maijala kuin vartiosotilas. Nähdään, että katu on päällystetty mukulakivillä. Katu päättyy ruohikkoalueeseen, jonka läpi kulki rautatie. Rautatien takana nähdään rautatieläisten asuinaluetta. Tommilan talon naapuritalo Tehtaankadun varrella ( pääty näkyvissä ) oli pitkä, usean perheen asuintalo. Siinä asui mm. Lyseon suomenopettaja Olli Laine. Toisessa päässä asui herra Riento. joka omisti autokorjaamo Kipinän Tehtaankadun varrella.

.

.

Kuvassa no.3 nähdään Tommilan talon seinustaa ja komea paraatiovi. Talossa asuivat mm. eläinlääkäri Paattinen, Siviä Harjama, Artamat, Riihivainiot ja tohtori Paavo Maijala perheineen. Pienet, talon kivijalan korkuiset ihmistaimet ovat Eeva ja Leena Parviainen, jotka myös asuivat talossa. Kuva v:lta 1949.

.

.

.

Kuvassa no. 4 kurkistamme pihan puolelle. Pihassa oli Frans Tommilan omistama puutarha, ulkohuussit ruumineen ja autokorjaamon ryjävarasto. Siis varsin kiinnostava pihapiiri myös näille tytöille, Eevalle ja Leenalle. Klikkaa kuvaa niin kuulet. mp3. 2'28

.

.

.

Kuva 5. Kuva vuodelta 2004. Parviaisen tytöt, Eeva ja Leena ovat kasvaneet jo isoiksi ja muuttaneet aikaa sitten pois Raumalta ja nimensäkin. Toinen on Eeva Virtanen ja toinenLeena Niinimäki. Klikkaa kuvaa, niin kuulet kuinka tytöt ”muistleva muinassi”. mp3. 2'52 LISÄKUVIA
 
lisäkuvia
 

Myllymäenkatua 2004
Myllymäenkatua 1949
Tommilan talon julkisivua
Tommilan talon pihaa
Eeva ja Leena vuonna 2004
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys