Unajan lintutorni
 
Unajan Kapasaaren mäeltä lähtee polku, joka vie Unajan lahden pohjukkaan. Polku, joka on merkitty Lintukeskus- viitoilla kulkee rehevän ja osin kostean lehdon läpi.

Perillä saavutaan Rauman kaupungin rakentamalle leiripaikalle, jossa on hyvä grillata makkaroita. Lähellä nuotiopaikkaa on lintutorni, josta voi tarkkailla rehevän Unajanlahden elämää.

Unajan lintutorni on kohde, johon kannattaa tehdä retki, vaikkapa polkupyörällä kaupungista vanhaa Unajantietä pitkin. Matkaa torilta lintutornille on 9 km.

Opasteissa Unajanlahdesta ja lintutornista kerrotaan näin:
Unajanlahti on valtakunnallisesti arvokas luontokohde. Linnuston lisäksi alueella on rikasta kasvillisuutta. Lintukeskus sijaitsee Metsähallituksen omistamalla Paanun tilalla Hylkkarissa. Rauman kaupungin ympäristövirastolla on oikeus ylläpitää alueella lintuharrastajia palvelevia rakenteita. Lintukeskusta toteutetaan yhteistyöllä. Mukana ovat Unajan Metsästäjät ja Unajan Kyläyhdistys. Alueella on mökki, jota Rauman Seudun Luonnonystävät voivat luovuttaa koululais- ym. ryhmien tilapäiseen käyttöön, ei kuitenkaan yöpymiseen. Mökin käyttövaraukset on toimitettava Rauman Ympäristövirastoon puh. 834 47 49.

Lintutorni on matalahko ja tarkoitettu lähinnä aloitteleville lintuharrastajille.
 

Unajan lintutorni
Unajan lintutorni
Unajan lintutorni
Unajan lintutorni
Unajan lintutorni
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys