Uimalaitosmuistoja
 
Aivan 1900-luvun alussa Poroholman kalliolle rakennettiin hyppytorni. 1930-luvulla vaatimaton torni purettiin ja tilalle rakennettiin uimalaitos.

Farmaseutti Pirkko Nyberg oli nuorena tyttönä uimalaitoksen innokkaimpia käyttäjiä. Klikkaa kuvaa ja lue hänen muisteluksiaan.
Uimalaitoksesta muodostui pian suosittu uimanäytösten ja uimakilpailujen pitopaikka. Kuvassa nähdään kuviokelluntaa.

Kolmas kuva on otettu Poroholmanlahden vastarannalta. On kesäinen, lämmin päivä ja uimalaitos täynnä nuorta väkeä. Kuvaa klikkaamalla voit lukea, mitä esim. Pirkko Nyberg ja hänen uimatoverinsa siellä parhaillaan saattoivat tehdä. br>
Uimamaisteripromoottiot olivat kesän kohokohtia. Kuva eräästä tällaisesta on vuodelta 1937. Kuvaan liittyvässä tekstissä Pirkko Nyberg kertoo, millaisia suorituksia uimamaisteritodistukseen vaadittiin. Pirkko Nyberg rengastettuna äärimmäisenä oikealla. Uimaopettajat olivat Sylvia Pulkkinen ( vasemmalla ) ja Jussi Määttä ( valkoisessa asussa ). Sotilaspuvussa oleva mies on uimaseuran puh. joht. kapteeni Kosti Niemelä. Suurenna kuvaa klikkaamalla
Vähitellen puinen uimalaitos ränsistyi ja lahosi. Se purettiin 1950-luvulla ja tilalle rakennettiin Otanlahden maauimala. Nykyisin uimalaitoksen paikalla ovat Poroholman vierasvenelaiturit.
 

Poroholman uimalaitos
Poroholman uimalaitos
Poroholman uimalaitos
Uimamaisterit ja -kandidaatit 1937
Poroholman uimalaitos
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys