Elävä Vanha Rauma
 
Maailmanperintökohde VANHA RAUMA on pinta-alaltaan n. 30 ha. Se sisältää pohjoismaiden laajimman yhtenäisenä säilyneen puukaupungin. Rakennuksia Vanhassa Raumassa on n. 600. Kun kävelee sen kapeita, mukulakivipäällysteisiä kujia ja ihailee talojen yksityiskohtia ja taidokasta puusepäntyötä tai kun seuraa Rauman jokea ja joen varren idylliä, voi aistia henkäyksen vuosisatojen takaa.

Mutta Vanha Rauma ei ole vain kauniita talo- ja maisemakuvia. VANHA RAUMA myös elää .
Vanha Rauma sisältää asuntoja n. 250 ja niissä asukkaita n. 750. Lisäksi Vanhassa Raumassa on liikkeitä n. 180. Kauniiden, idyllisten näkymien taakse siis kätkeytyy ihmiseloa, tapahtumia ja kaupankäyntiä.

Satelliittikuva ja kartta Vanhasta Raumasta

Ylen Elävässä arkistossa esitetään otteita vuonna 1975 valmistuneesta Vanha Rauma filmistä. Filmissä mm. asioita pohdiskelevat Rauman kielellä Into "PÄrre" Parvala, Tauno Koskela ja Heikki Kiviluoto. Sivulle pääset oheisesta linkistä:

Elokuva Vanhasta Raumasta

Kauppakadun varrella sijaitsee yksi Rauman vanhimmista liikkeistä: Valon Kenkäkauppa. Vuonna 2007 se täytti 85 vuotta.Vanhassa Raumassa, Savilankadun varrella sijaitsee elokuvateatteri Iso-Hannu ja se kaksi teatterisalia. www.iso-hannu.fi
Klikkaa kuvaa.

Siellä täällä Vanhassa Raumassa näkee kulkija myös Raumankieltä, kuten asiaan kuuluukin. Klikkaa kuvaa.
 

Vanha Rauma
Vanhaa Raumaa
Elävä Vanha Rauma
Elävä vanha Rauma
Elävä Vanha Rauma
Vanha Rauma, raumankieltä

Jouko Nummelan elokuvalista, elokuvien esitykset ja myynnit.
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys