Klikkaa sisälle taloon
 
Puinen kauppakoulu –opisto valmistui kanaalin varrelle vuonna 1927. Se kävi vähitellen ahtaaksi ja vuonna 1950 sen satamanpuoleiselle kyljelle rakennettiinkin kivinen siipirakennus. Näin elettiin kymmenkunta vuotta, kun vuonna 1958 tämä vanha, kuvan osoittama puurakennus purettiin ja kivinen rakennus nousi seuraavana vuonna sen paikalle. Pääset vielä sen sisätilaan klikkaamalla kuvaa.


Kuva on Nortamon aukealta vuonna 1938 kohti Kuninkaankadun varrella olevaa taloa. Tässä talossa, Kuninkaankatu 3:ssa sijaitsi siihen aikaan Rauman Valokuvaamo. Näet valokuvausliikkeen sisältä, kun klikkaat kuvaa.


Valtakadun varrella oleva Raumanlinna on kaikille raumalaisille tuttu. Sen juhlasalissa on pidetty monet juhlat, siellä on toiminut teatteri ja siellä on tanssittu. Raumanlinnan juhlasali on muuttanut muotoaan. Siellä toimii nyt Best Western Hotel Raumanlinnan tanssiravintola. Klikkaa sisälle vanhaan muistorikkaaseen juhlasaliin.Rauman Säästöpankki vietti satavuotisjuhliaan vuonna 1955. Uusi komea toimitalo oli juuri valmistunut Valtakadun varrelle. Talon naapurina oli lyseorakennus ja sen piha. Kuvassa oikealla alhaalla nähdään lyseon teräsaitaa.
Klikkaa kuvaa niin pääset sisälle pankkiin yhdessä satavuotisjuhlia viettävän väen kera.


Monelle muistorikas talo oli Purjehdusseuran Paviljonki Isossa Hakunissa. Talo valmistui 1892 ja purettiin 1980-luvulla sataman laajentumisen alta. Klikkaamalla kuvaa pääset vielä pursiseuran ravintolaan, monien illanviettojen pitopaikkaan.
 

Vanha Kauppaopisto
Rauman Valokuvaamo
Raumanlinna
Rauman Säästöpankki
Purjehdusseuran paviljonki
1950-luvun elämää Raumalla LISÄTIETOJA !
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys