Pientuotteita
 
Tällä sivulla esitellään uusia Raumalla tehtyjä pientuotteita. Usein ne liittyvät raumalaisuuteen tai Rauman historiaan.Tinakengät
Tammikuussa 1915 ruotsalainen rahtialus lähestyi Raumaa. Oli saatu Sandkarim book jo näköetäisyydelle. Silloin jyrähti. Alus, nimeltään s/s Drott ajoi saksalaiseen miinaan ja upposi muutamassa minuutissa. Mukaansa se vei 4 ihmistä. 13 pääsi pelastusveneisiin ja lähietäisyydellä kulkeneeseen toiseen alukseen.
Pasi Rytkönen sukeltajatovereineen löysi hylyn syksyllä 2004. He havaitsivat laivan sisältävän mm. tinaharkkoja ja –tankoja. Tästä tinasta he ovat valmistaneet tinaesineitä: tinakenkiä uudenvuoden valuihin ja arvokkaan näköisiä snapsikuppeja. Nämä uudenvuoden tinat ovat 98 %:sta tinaa, eivät lyijyä niin kuin harhaanjohtavasti useimmat uudenvuoden”tinat”. Tuotteita on rajoitetusti saatavilla ja ovat sentähden ainutlaatuisia. Mikäli asia Sinua kiinnostaa ota yhteys Pasi Rytköseen puh. 040-505 75 98.
Klikkaa kuvia. Saat tietää enemmän laivasta ja tuhotyöstä ja pääset myös meren pohjaan katsomaan hylkyä.

Apinanyrkki
Kuvan hauskannäköinen esine on apinanyrkki. Se on ollut kätevä työkalu purjelaivakaudella. Idean pohjalta Rauman Merimuseoyhdistyksen jäsenet ovat valmistaneet avaimenperiä, joita myydään Rauman Merimuseossa. Myös toisella tavalla se tuo tuulahduksen purjelaivakaudelta. Apinanyrkki tuoksuu tervalle. Klikkaa kuvaa niin kuulet Niilo Halmisen kertovan sen käytöstä purjelaivoissa.

Minikirjat
Minikirjat ovat maailman pienimmät raumakieltä sisältävät kirjat. Kolme erilaista. Minikirjoja voi tiedustella Raumakuvastosta ( palaute tai yhteystiedot) tai numerosta Jouko Nummela 822 66 74. Klikkaa kuvaa. Saat enemmän tietoa kirjoista ja myös luettuja näytteitä.Uusi levy Hanskilta ja Tapsalta
Murremiekkoset Hanski ja Tapsa ( Hannu Heino ja Tapio Niemi ) ovat julkaisseet uuden CD-levyn. Levyn kansi kertoo näin: "Toinen kokoelma raumangiälistä huumoria- ja asian tynkää. Ennenkuulumattomilla lauluilla maustettuna". Klikkaa kuvaa ja kuuntele katkelma levystä.
 

Tinakengät
Tinakupit
Apinanyrkki
Minikirjat
Pientuotteet
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys