Kioskiboomi
 
Kanaalin varrella, lähellä nykyistä Kanaalin helmen patsasta sijaitsi ns. vesikioski. Se oli kaunis luomus, joka purettiin 1940-luvun lopulla. Moni on esittänyt ajatuksen sen uudelleen pystyttämisestä, muistoksi 1900-luvun alun vesikioskikaudesta. Tarkemmat tiedot kuvaa klikkaamalla.







Kioskikulttuurin kulta-aikaa oli 1950-luku. Usein ne olivat vaatimattomia lautapömpeleitä, kuten esim. tämä Vanhankirkonkadulla ollut kioski. Kioskit vähenivät kun tuli huoltoasemia ja kun kauppojen aukioloajat pitenivät. Lisätietoja kuvaa klikkaamalla.











Rauman tunnetuimpia kioskeja oli Valtakadun kioski vanhan lyseon nurkalla, palokunnantaloa vastapäätä. Kioski on monen lyseolaisen hyvässä muistissa, käytiinhän siitä välitunnilla ostamassa makeisia tai juotavaa.












Kioski oli myös Urheilukadun päässä, Syväraumankadun varrella ja tallennettu valokuvaan.








Hyvin tyypillinen kioski lautarakenteineen, katoksineen ja pienine ikkunoineen oli ja on yhä Männistön kulmalla Syväraumankadun varrella. Tänään se ei kuitenkaan ole varsinainen tavarakioski. Sitä ylläpidetään raumalaisten taiteenharrastajien toimesta kulttuurikioskina ja saanut nimekseen Kultakioski.

Jos sinulla on valokuva entisestä raumalaiskioskista liitämme sen mielellämme sivulle. Ota yhteys kuvaston pitäjään.
 

Vesikioski
Kioski Vanhassa Raumassa
Valtakadun kioski
Kioskiboomi
Kultakioski
Jouko Nummelan elokuvat, tiedot esityksistä ja ostopaikat !
Klikkaa linkkiä !
JN-Kulttuurivideot
JN-Kulttuurivideot
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys