A.B.Tammivaara
tammivaaravideo.wmv
Kaupunginjohtaja A.B.Tammivaara videossa
 
Vuosi: 1955
Lähde: Teksti: Retkeilijä no.5, Video: Aatos Ranta
Lisätiedot: Tammivaara valittiin kaupunginjohtajaksi 1937. Seuraavana vuonna pidettiin Raumalla valtakunnallisia retkeilypäiviä ja Retkeilijä- lehden Rauma numerosta voimme lukea Tammivaaran kirjoituksen Raumasta. Tällainen oli Rauma vuonna 1938:
" Kaupungin 'elättäjänä' on mainittava kaupungissa olevat teollisuuslaitokset. Näistä muita huomattavammalla sijalla kaupungin taloutta kohottamassa on Osakeyhtiö Rauma Wood Ltd:n tehdaslaitokset: sulfiittitehdas, laatikkotehdas - lajiaan pohjoismaiden suurin, saha ja konepaja. Vientiteollisuutena se myös huomattavalla tavalla vaikuttaa satamaliikenteeseen. Muista teollisuuslaitoksista mainittakoon Rauman Nahkatehdas, Satakunnan Kenkätehdas, Rauman Naulatehdas, Rauman Oluttehdas ja vastavalmistunut Oy Ammus.
Veroäyri Raumalla on 8:25. Eri omaisuuseristä mainittakoon Rauman rautatie 32,5 milj.mk, satama 13 milj, vesijohtolaitos 5,8 milj.
Uudistuksista voitaisiin mainita 13 ha:n suuruinen urheilupuisto, joka tulee sisältämään paitsi normaalimittaisen urheilukentän myös erilaisia harjoituskenttiä ja kansanpuiston. Lähitulevaisuuden uutisrakennuksia tulevat olemaan myös teurastuslaitos, kaupungintalo, sairaala ja kansakoulutalon laajennus.
A.B.Tammivaara
Video
Klikkaamalla kuvaa näet lyhyen elävän kuvan A.B.Tammivaarasta.
Kortit:  Rauman kaupunginjohtajat
 
takaisin
 
 Kerro tästä ystävälle!
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys