Rauman muistopatsaat
 
Nortamon aukiolla, Kuninkaankadun varrella on kirjailija Hjalmar Nortamon patsas. Patsas paljastettiin 13.6.1930 kirjailijamestarin vielä eläessä. Patsaan on veistänyt kuvanveistäjä Väinö Aaltonen. Lisätietoja kuvaa klikkaamalla.


Nortamonkadun ja kanaalin välissä lähellä teatteria on Kanali Helm- niminen suihkukaivo naisfiguureineen. Tämän kauniin muistomerkin lahjoitti Raumalle Alfred Kordelinin säätiö 25- vuotisen toimintansa kunniaksi. Patsaan suunnitteli kuvanveistäjä Mauno Oittinen ja valantakuntoon sen viimeisteli taiteilija Lauri Leppänen. Patsas paljastettiin 29.6.1947. Lisätietoja kuvaa klikkaamalla.


Tasala Vilkun patsas, viralliselta nimeltään merenkulkijoiden muistomerkki sijaitsee Keskusaukiolla Valtakadun ja Tarvonsaaren koulun välissä. Patsas paljastettiin Hj.Nortamon 100-vuotispäivän kunniaksi 12.6.1960. Patsaan veisti kuvanveistäjä Kauko Räike. Klikkaa kuvaa.Vesitornin mäellä sijaitsee Rauman Karjalaiset ry:n Rauman kaupungille lahjoittama, 24.7.1976 paljastettu muistopatsas: Vaikeuksien kautta voittoon.
Muistomerkin on suunnitellut taiteilija Aila Salo.

Nortamonkadun varrella, nykyisen teatterin viereisessä puistikossa on Hukkuneiden merimiesten muistoankkuri.
Ankkuri on Palawan- nimisen purjelaivan ankkuri ja muistomerkin aikaansai Nortamo-Seor. Se paljastettiin 13.6.1952. Video paljastustilaisuudesta. Klikkaa kuvaa.
Helsingintorilla, Vanhassa Raumassa on Nyplääjäpatsas. Muistomerkki on pystytetty Rauman pitsinnyplääjien kunniaksi. Patsaan tekijä on kuvanveistäjä Kauko Räike ja kustantaja Rauman kaupunginvaltuusto 100- vuotisjuhlansa kunniaksi. Muistomerkki paljastettiin 25.7.1976. Lisätietoja ja video kuvaa klikkaamalla.


Tarvonsaarenpuistossa, Valtakadun varrella on Rauman Vapaudenpatsas. Patsas pystytettiin vuonna 1937. Sen valmisti kuvanveistäjä Arvi Tynys. Patsaaseen on kaiverrettu seitsemäntoista vapauden puolesta surmansa saaneeen raumalaisen nimet. Klikkaa kuvaa.Rauman Vanhalla Hautausmaalla on sodissa 1939-1944 kaatuneiden Sankaripatsas. Sen suunnitteli kuvanveistäjä Jussi Vikainen ja monumentti paljastettiin 25.7.1954. Monumentin edessä on 312 sankarihautaa. Klikkaa kuvaa. Video paljastamisesta.


Rauman Vanhalla Hautausmaalla sijaitsee Punaisten muistomerkki. Sen veisti Kaarlo Reunanen ja muistomerkki paljastettiin elokuussa 1944. Vuonna 1972 siihen liitettiin nimipaasi, jossa on 147 sisällissodassa ja vankileireillä kaatuneen raumalaisen nimet.
Nortamonkadun ja kanaalin välisessä puistossa on Alfred Kordelinin muistopatsas. Patsaan on veistänyt professori Wäinö Aaltonen.
Kirkon edessä on Jussi Vikaisen veistämä Fransiskaanimunkin patsas. Se paljastettiin v. 1974.
Pohjankadun varrella olevalla Pajakedolla Rauman Joen varrella on alasin Käsityömuistomerkkinä. Se paljastettiin v. 1979.Rauman vanhan juna-aseman edessä, Karjalankadun varrella on Radanrakentajien patsas. Se paljastettiin Rauman juhlavuonna 1962 ja paljastuspuheen piti tasavallan presidentti Urho Kekkonen.Tehtaankadun päässä lähellä Vännin siltaa on Rauman Yrittäjäpatsas. Se pystytettiin 1986 raumalaisen yrittäjähengen kunniaksi. Patsaan valmisti kuvanveistäjä Toivo Kultti.

Vanhan kirkon puistossa on Veteraanipatsas. Se paljastettiin veteraanipäivänä 1993 ja pystyttäjinä olivat raumalaiset veteraanijärjestöt. Klikkaa kuvaa.

Veteraanipatsaan paljastamisesta on tehty video. Tarkemmin:
VETERAANIPATSASRauman seminaarinmäellä on Summan veteraanien patsas. Se paljastettiin vuonna 1965 niiden miesten muistoksi, jotka Raumalta läksivät sotaan ja Summan rintamalle. He kokoontuivat täällä seminaarinmäellä. Patsaan tekivät talkootyönä "Summan veljet". Klikkaa kuvaa.
 

Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Rauman muistopatsaat
Tämän sivun valmistamista on tukenut
Rauman kaupunki
Rauman kaupunki
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys