Uusia kirjoja
 
Tällä sivulla esitellään Rauman historiaa, perinteitä tai merta koskettelevia uutuuskirjoja.

Hj.Nortamo-jaaritustensa vanki
Kirjailija/toimittaja Tapio Niemi perehtyi tarkoin Nortamosta olevaan lähdeaineistoon, kulki Nortamon jalanjäljillä, haastatteli niitä, joilla vielä oli Nortamosta muistikuvia ja kirjoitti elämäkerran.

Kuvaa klikkaamalla pääset Tapio Niemen mukana Anttooraan, Nortamon jalanjäljille.

Outo mies – outo reitti.
Kirjailija Unto Koskelan elämä oli lyhyt, mutta värikäs. Tässä elämäkertakirjassa Tapio Niemi esittelee monipuolisen ihmisen. Kirja sisältää myös runsaasti aiemmin julkaisematonta tuotantoa ja valokuvia kirjailijan omasta albumista. ( 2004 ).
Kirjoja saatavana kirjakaupoista.
Klikkaa kuvaa. Kuulet Into ”Pärre” Parvalan kertomana jutun Unto Koskelasta ja Uuno Kailaasta.

Tapio Koivukarin romaani, Luodetuulen maa on romaani raumalaisen saaristolaisperheen elämästä 1800 luvulla ja viime vuosisadan alun myllerryksissä.
Luodetuulen maa on saanut jatkoa. Elokuussa 2005 Koivukari julkaisi uuden kirjansa Missä aallot murtuvat Lisää kirjoista kuvaa klikkaamalla.

Sisarukset Eira Nordman ja Hilkka Pohjanoksa ovat ovat ansiokkaasti tallentaneet Rauman pohjoisen saariston viime vuosisadan alkupuolen elämää kahteen kirjaan: Elämänmenoa Sokertopissa ja Luodon torppia ja torppareita. Lisätietoa klikkaamalla kuvaa.

Professori Eeva Kristoffersson on julkaissut kirjan Rauman saarten nimistä ja syntyhistorioista. Tämä n. 150-sivuinen kirja on varsin kattava. Saaret ja niemet Susikarista Rihtniemeen käydään läpi. Lisätietoa klikkaamalla kuvaa.


FM Tapio Niemi on saattanut maailmaan jälleen uuden kirjan. Tauno Koskela-äidinpojasta kunniaporvariksi kertoo v.2002 kuolleen kirjailija Tauno Koskelan elämäntarinan.Klikkaa kuvaa.

Meren yli, kiven sisään on Tapio Koivukarin uusimman kirjan nimi. Romaani kuvaa aikoja raumanseudulla heti viime sotien jälkeen ja perustuu tositapahtumiin. Silloin kalastajat uhmasivat määräyksiä ja kuljettivat inkeriläisiä veneillään pakoon Ruotsin puolelle. Klikkaa kuvaa.

FM Tapio Niemi on jälleen ahkeroinut uuden kirjan. Tälla kertaa hän on sukeltanut kansalaissodan eli sisällissodan pyörteisiin ja kertoo miten raumalaiset kokivat tämän kapinan.
Markku Vainio ja Ilpo Norokorpi ovat toimittaneet kirjan Sota ja Rauma. Tämä yli 700 sivua paksu opus pitää sisällään arvokasta raumalaisten sotaveteraanien muistitietoa viime sotien ajoista. Myös valokuvia kirja sisältää lähes 200 kappaletta. Kirjan tuottaja on Rauman isänmaallisen perinteen toimikunta. Kirjaa on saatavana Rauman Museokaupasta.

Palautetta kirjoista
Omalla nimelläsi varustettu lyhyt arviointi tai kommentti julkaistaan kuvan lisätietoina. Lähetä kirjoituksesi palautelomakkeen avulla.
 

Kirja Hj. Nortamosta
Kirja Unto Koskelasta
Kirja: Luodetuulen maa
Saaristolaiselämää
Uutuuskirjat
Kirja Tauno Koskelasta
Uutuuskirjat
Uutuuskirja
Uutuuskirja
 
 
 
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys