Uutuuskirjat

Rauman pohjoista saaristoa
 
Vuosi: 2006
Lähde: kuva: jn
Lisätiedot: Rauman saaristo on täynnä mitä ihmeellisimpiä saartennimiä: Pöppä, Kutkari, Bokreivi, Hummatus, Reksaari, Kalattila jne. Miksi Järviluoto on järviluoto vaikkei siellä ole järven järveä ja meressä se on aina sijainnut ? Entä mistä juonuu nimi Tarvonsaari ? Raumalla syntynyt ja kasvanut, nykyisin Espoossa asuva, täysinpalvellut Helsingin yliopiston professori Eeva Kristoffersson on tarttunut härkää sarvista ja ryhtynyt selvittämään saarten nimien syntyperää. Ja syntyi omakustanteinen ja varsin kattava kirja: Kryssäilyä Raumanmeren saarten ja rantojen nimijäljillä.

Kirja käsittää alueen Susikareista Rihtniemeen. Sivumäärä on n. 150 ja näyttää siltä, että kaikki saaret käydään läpi. Kirja on erittäin mielenkiintoinen kaikille saarissa liikkuville ja myös muillekin Rauman historiasta kiinnostuneille.

Kirjasta on nyt otettu Helsingi Raumlaiste Seoran toimesta toinen painos. Sitä on saatavana raumalaisista kirjakaupoista mm. Vanhan Rauman kirjakaupasta ja Keulan Kirjasta. Kirjasta tarkemmin: Helsingi Raumlaiste Seor

Kortit:  Uusia kirjoja
 
takaisin
 
 Kerro tästä ystävälle!
 
JN-Kulttuurivideot | Rautatienkatu 23, 26100 Rauma | Yhteys